Recenze na anime ! :)

Zero no Tsukaima, recenze

23. června 2014 v 20:31 | Shirai.cz
Zero no Tsukaima
Hlavička
Název: Zero no Tsukaima
V japonštině: ゼロの使い魔
Epizody
Počet dílů: 13
Stav překladu: Dokončen
Žánry
Příběh
V nám neznámém světě na Tristein Academy studuje mladá čarodějka Louise de la Valiel. ''Nulová Louise'', jak ji na škole všichni přezdívají, kvůli jejímu současnému rekordu v počtu úspěšně seslaných kouzel - její kouzla totiž skončí vždycky nějakým výbuchem. Jednou za život si každý čaroděj musí vyvolat svého magického sluhu. Louise si jako svého sluhu, který ji bude oddaně sloužit po celý její život, vyvolává Hiragu Saita, mladého a obyčejného chlapce z Japonska. Zděšení a hlavně zmatený Saito nemá ani tušení kam se to dostal a co vlastně dělá v úplně jiném světe, kde existuje magie. Jako nový sluha Louise ovšem nemá na výběr a zůstává v tomto, pro něho, bláznivém světe.

Blood C,recenze.

11. května 2014 v 17:21 | http://nasusa.blog.cz

Blood C,recenze


Žánr: horor, mystery, supernatural, drama
Rok vydání: 2011
Počet epizod: 12
Všichni je známe. Takové ty městečka/vesnice, kde se celý rok nic neděje, všechny domy jsou postavené na jedné silnici, a najdete tam jednu sámošku, když máte štěstí, tak školu, možná cukrárnu, a to je vše. V anšem případě máme ještě kavárnu, což je nevídaný luxus, ale tak či tak, představte si prostě zapadákov ukrytý mezi horami a lesy. Ano, tam se bude náš příběh odehrávat.
Kisaragi Saya je, jemně řečeno, bezstarostná dívka, která bydlí se svým otcem ve svatyni, kde mu i pomáhá. Chodí do msítní školy spolu se svými kamarády, svačiny si vyzvedává u tátova kamaráda, který vede kavárnu a dává jí moc dobré cukroví (není to pedofil xD), a do školy chodí pořád pozdě, protože má slabost pro roztomilá malá zvířátka jako jsou kočičky nebo pejskové.
To je ale jenom ve dne. V noci Saya plní své povinnosti kněžky a likviduje svou silou a katanou nelidské zrůdy, které lidi zabíjejí,. aby přežily. A přestože je Saya silnější než obyčejní lidé a má lepší fyzičku, není to boj vůbec snadný. nehledě na to, že Saya musí zachránit všechny vensičany před újmou.
Po čase ale příšer začne přibývat, dokonce na Sayu i mluví, a jsou čím dál troufalejší, útočí už i za bílého dne, dokonce jsou i čím dál silnější. A Sayin úkol se stává čím dálů těžší, a začíná selhávat v ochraně. Ale vypadá to, že příšery jdou hlavně po ní. A Saya si začne uvědomovat, že něco není v pořádku. V prvé řadě, proč jí ty mosntra říkají tak divné věci. A jaktože pokaždé, když nějakou zabije, má okno? A proč si nepaamtuje ani jednu vzpomínku z dětství?
Moje hodnocení-tohle anime se mi vůbec,ale vůbec nelíbilo a to jsem si říkala,jak to vypadá slibně.Upřímně bylo tam moc krve a já,která toho hodně vydržím tak se mi zvedal žaludek.Takže tohle anime si můžete odpustit.

Angel Beats,recenze.

21. dubna 2014 v 21:01 | http://katsumi-kagakusha.blog.cz

ab2
Otonashi Yuzuru je typický japonský středoškolák - no dobře, byl by, kdyby shodou okolností nebyl po smrti. Ano, náš příběh v podstatě začíná smrtí hlavního hrdiny, jenž se po oné události nedostane do nebe, ani do pekla, ale do... školy (jak nečekané). Hned v úvodní scénce se setkává s podezřelou dívkou Yuri, která disponuje neméně podezřelou zbraní a vede ještě podezřelejší řeči. Objasňuje našemu hlavnímu hrdinovi, o co v tomhle světě kráčí, protože Otonashi je v duchu nejlepší tradice hlavních hrdinů naprosto mimo a vůbec neví, která bije. Kromě toho ještě stačil ztratit paměť (opět, jak nečekané). Yuzuru se tímto způsobem dozvídá, že je po smrti a nachází se ve světě, který je v podstatě takovou přestupní stanicí mezi jeho předčasně ukončeným životem a příštím životem. No dobře, řeknete si, jaký je v tom teda problém? Problém je v tom, že nevíte, v CO se reinkarnujete. Umíte si představit, že budete žít životem... kraba nebo něčeho podobného? Yuri a spousta dalších lidí ne, takže vytvořili skupinu odboje SSS (Shinda Sekai Sensen), jejíž náplní je rebelovat proti samotnému Bohu. Hlavním důvodem této rebelie je fakt, že postavy se odmítají smířit se svou smrtí - proč zemřeli tak mladí a tak hloupě? Proč oni, když neprovedli nic špatného? Čím si zasloužili takový osud? V cestě jim však stojí jistá Tenshi, předsedkyně studentské rady, která se stará o to, aby ve škole všechno fungovalo tak, jak má. Je jasné, že Tenshi nemůže dopustit, aby se banda fracků potloukala po škole a sabotovala svůj odchod do dalšího života. Vítejte na bojovém poli, přátelé. SSS a Tenshi se neštítí použít jakýchkoliv metod, takže vzduchem létají kulky a lidé kolem sebe máchají nejrůznějšími zbraněmi, to vše v prostředí školy. I když to je dáno hlavně tím, že postavy nemohou zemřít - jednou už zemřely, takže se ze všech svých zranění způsobených v tomhle světě hezky rychle oklepou, ale stejně. Otonashi je vtažen do tohoto světa a snaží se vzpomenout si na to, co se mu stalo. Mezitím začíná navazovat vztahy s ostatními členy SSS, jako je zmatkářský Hinata, potrhlý Noda, energická Yui... A dovídá se víc o samotné Tenshi.
Muj názor-super anime,spojené s city,doporučuju !

Ao no Exorcist,recenze.

23. února 2014 v 17:32 | nerisaga.blo.cz

Originální název (Japanese): Ao no Exorcist (青の祓魔師)
Anglický název: Blue Exorcist
Oficiální stránky: http://blueexorcist.com/ (anglicky)// http://www.ao-ex.com/ (japonsky)
Datum vydání: 17. dubna 2011 - 2. října 2011
Producenti: Aniplex, A-1 Pictures, Dentsu, Mainichi Broadcasting, Movic, Aniplex of America, Sakura Create
Žánry: démoni, akce, fantasy, nadpřirozené, komedie
Věkové omezení: 13+
Počet epizod: 25x24min. (+1x24min. OVA, 1 film)
Stav: dokončeno
Příběh
Svět se skládá ze dvou dimenzí. Tou první je svět lidí, zvaný Assiah. A tou druhou je svět démonů, Gehenna. Běžně by se mezi těmito světy nemělo dát vůbec nijak 'cestovat', a už vůbec by neměli mít nějaký vzájemný kontakt. Avšak démoni mohou do Assiahu proniknout tím, že posednou něco odtud, většinou člověka. Satan, vládce Gehenny, si přeje do světa lidí proniknout také, avšak nemůže pro sebe najít vhodného 'hostitele'. Proto vytvořil Rina, což je jeho syn s lidskou ženou. Rin už se jako malý hodně lišil od ostatních dětí, proto neměl žádné přátele. Od mala, spolu se svým mladším bratrem - dvojčetem Yukiem, byl v péči Otce Fujimota, což byl jeden z nejsilnějších exorcistů své doby vůbec. Zatímco Yukio byl spíše ten klidný typ, Rin byl pravý opak, věčně se dostával do rvaček, i kvůli úplným hloupostem, ale nikdy si z toho nedělal hlavu. Jednoho dne po něm začnou jít démoni, zničehonic, takže je Rin samozřejmě zmatený. Toho dne se dozví Rin pravdu o sobě, že je synem Satana a otec Fujimoto mu ještě předá meč, který prý zapečetil jeho démonickou sílu v Gehenně, a tím, že ho vytáhne, ji uvolní. Po nečekané hádce s tvrdohlavým Rinem Otec Fujimoto podlehne Satanovi a nakonec zemře před jeho očima. Se slzami v očích Rin prohlásil, že se stane exorcistou a nakope Satanovi prdel! Proto se vydává na Akademii Pravého kříže, kde se začne učit základní potřebné vědomosti k tomu, aby se stal exorcistou. Útoky na Rina ale přicházejí čím dál tím častějš, navíc ředitel celé téhle akademie má něco za lubem. A aby toho nebylo málo, snaží se Rin utajit svou pravou totožnost před ostatními žáky třídy pro exorcisty...Ale, co když to zjistí? Budou stále jeho přátelé? Kdo je a co plánuje ředitel Akademie Pravého kříže? A povede se Rinovi splnit jeho poslední slib k Otci Fujimotovi?
Můj názor.Tohle anime je naprosto užasný,nemám k tomu,co dodat.
Dávám 9 hvězdiček z 10.
1 hvězda není,protože mi neseděl moc konec,neseděl no,očekávala sem víc napětí,ale to je prostě,Ao no Exorcist.!

Recenze Guilty Crown.

2. února 2014 v 10:52 | Akihabara.

Píše se rok 2039 a je tomu právě deset let, co Japonsko zasáhl neznámý virus. Po této nešťastné události byla celá země svěřena do správy mezinárodní organizace GHQ. V centru dění příběhu se nachází Óma Šú, sedmnáctiletý hoch, jehož pravá paže vládne "schopností krále". Rád by prožil klidný život, ovšem to by se nesměl setkat se záhadnou dívkou nesoucí jméno Juzuriha Inori.

Originální název:Guilty Crown
Název ve znacích:ギルティクラウン
Anglický název:Guilty Crown
Rok vydání:2011 - 2012
Typ:TV série
Počet epizod:22

fullmetal alchemist/ brotherhood.Recenze.

14. ledna 2014 v 14:37 | http://nasusa.blog.cz



Počet epizod: 64(Brotherhood) A Fullmetal Alchemist jako o sobě 51 epizod.
Žánr: shonen, fantasy, drama, akce
Roky vydání: 2009-2010(brotherhood)2005Fullmetal Alchmist.
Alchymie- to je široký pojem. Věda, která tak docela není věda. Ze které se vyvinula chemie. Alchymisté spojují logicku a magii, a dokážou tak úžasné věci, mimo jiné přeměnit látku na jinou. No, nechtělo by se vám být alchymistou? Bohužel, i alchymie má svá pravidla- a to nejdůležitější je, že zakázáno vytvořit za pomocí alchymie člověka.
Edward a Alphonse Elricovi jsou bratři, šikovní a poměrně slavní alchymisté ve službách státu. Ačkoli je jim teprve 15 a 13 let, dokázali toho už spoustu. A za poměrně vysokou cenu.
Oba dva kdysi žili ve městě zvaném Rizembool, spolu se svou matkou a otcem. Otec po nějaké době odešel, a matka, která to sama nezvládla, náhle onemocněla a umřela. A protože i jako malí už byli bráchové šikulové, rozhodli se, že posvátné pravidlo poruší a oživí ji. Bohužel jim to ale nevyšlo a ještě na to dost doplatili. Platí totiž zákon rovnocenné výměny- pokud chcete něco získat, musíte něco obětovat. V jejich případě stvořili něco sotva podobné člověku, a jejich cenou bylo tělo Alphonse a noha Eda. Když se to stalo, Ed, protože by nesnesl smrt i brášky, připevnil Alovu duši, za cenu své ruky, na brnění. V takovém stavu je později našla sousedka, známá jejich otce, která dělá automaily- umělé končetiny. Vzala si je k sobě, ke své vnučce Winry, která ztratila oba rodiče ve válce, a vychovala je. Winry, ze které se stala mechanička, Edovi vyrobila automaily na ruku a na nohu, a takhle je později našel poručík armády, státní alchymista, který jim tu práci nabídl.
Bratři dlouho váhali, ale potom uzavřeli dohodu- když se přidají do služeb státu, bude jim dovoleno dál pátrat op způsobu, jak získat svá těla zpět. A tak cestují a hledají vodítka, která by je mohla zavést na tu správnou cestu. Co ale netuší je, že ta jejich cesta možná bude o dost delší než čekali, a že se zapletou i do situací, které s jejich hledáním nemá nic společného. Nebo možná všechno. Tak či tak, mají se na co těšit.
MŮJ NÁZOR-Anime velmi pěkné,pro mě hodně smutné.Konec uplně otevřený,takže si každý může myslet,co chce,ale promyšlené :)
9bodů z 10. !

Recenze-Princess,Princess.

4. ledna 2014 v 15:14 | Kingdom of stories

Kouno Tooru musí kvůli rodinným problémům přestoupit na jinou školu. Překvapí ho, když první osobou, kterou na prestižní chlapecké škole Fujimori potká, je hezká dívka s růžovými vlasy. A aby toho nebylo málo, z dálky na ni někdo volá princezno! Než se však Tooru stačí oné dívky na něco zeptat, ta uteče, jako by jí za patama hořelo. Už od prvního okamžiku má Tooru ze školy divný pocit, který se o to znásobí, když mu jeho třídní učitel řekne, že je nádherný. O to víc nepříjemně se cítí, když se na něj spolužáci dívají jako by byl nejkrásnější dívka pod sluncem. Když si pak sedne do své nové lavice, nemůže si nevšimnout blonďaté osoby sedící hned vedle, která se mu představí jako Shihoudani. Chudák Tooru už tak zmatený neví, jestli je to kluk nebo dívka. Po seznámení s ním a studentem jménem Sakamoto Akira, který ho provede po škole, ho Shihoudani zavede na ubytovnu, kde mu řeknou, že bude bydlet v pokoji zvaném P-Room. Jinak pokoj Princezen. Když však dveře od pokoje otervře jistý růžovovlasý chlapec jménem Yutaka Mikoto, Tooru v něm ihned pozná onu dívku z rána. A tak jim nezbývá nic jiného, než Tooruovi povědět, co se to tam vlastně děje. Prezident studentské rady Arisada mu poté nabídne práci Princezny, která znamená jisté výhody, ale hlavně převlékání se za dívku. Tooru onu "práci" bez váhání přijme, a tak spolu s Mikotou a Shihoudanim v parukách a dívčích kostýmech povzbuzují sportovní kluby a různé školní kroužky. Mikoto však tuto práci dělá ze srdce nerad a dělá všechno pro to, aby si ty, dle jeho slov příšerné šaty, nemusel oblékat, a aby se o tom nedozvěděla jeho přítelkyně. Arisada mu však s prací Princezny přestat nedovolí. Kostýmy princezen navrhuje sympatický, leč trochu podivínský Natashou-sempai, který je touto prací až nepřirozeně posedlý. Co by to ale bylo za příběh, kdyby se tam neobjevily nějaké ty komplikace, které na sebe nenechají dlouho čekat.

Počet epizod: 12
Žánr: komedie, drama, shounen-ai

Můj názor-Tohle anime naprosto miluju,e užasný a furt jsem se u něj smála.Miluju blonďáčka :333 (Judžira)
Dávám 8 bodů z 10 :)

Shiki-recenze.

3. ledna 2014 v 20:57 | my-beautiful-anime-world.blog.
Představte si, že žijete ve vesnici, která je naprosto odříznutá od okolního světa, obehnaná ze všech stran hustým lesem. Ve vesnici kde je jen pár domů a plno důchodců, kteří nemají na práci nic jiného než vás drbat a řešit všechny kolemjdoucí. Ve vesnici, na které je snad zajímavý pouze nově postavený dům v evropském stylu, připomínající hrad pro královskou rodinu.
Mladá, krásná Shimizu Megumi se smyslem pro módu, tuhle vesnici přímo nesnáší. Nesnáší ty stálé řeči vesničanů, narážky na její vzhled. Nesnáší tu nudu tam. Jedné co jí zajímá je právě nový dům v evropském stylu zvaný Kanemasa a jeji krásný spolužák Yuuki Natsuno. Jenže ten jí naprosto ignoruje, i přes to, že jsou si tak podobní. Oba chtějí zmizet z této vesnice a jít do města, studovat a uspět. Jednoho dne, se Megumi vážně naštve a z nějakého důvodu vyjde kopec na kterém stojí Kanemasa, do které se právě nedávno nastěhovala jakási rodina. Megumi začne doufat, že jsou to skvělí, bohatí lidé, kteří ji zbaví toho prokletí, bydlet v té ohavné vesničce. Tak tedy vykřičí své pocity. Jak nesnáší tuto vesnici.
V tu ránu, se otevře brána do Kanemasy a Megumi kohosi uvidí. Pár hodin na to, volá Megumina matka kamarádkám a ptá se zda u nich Megumi není, že se ještě nevrátila. Celá vesnice se jí tedy vydá hledat do hor. Najdou ji v lese bezvládně ležet. S Megumi něco není v pořádku, i přes to, že doktor řekne že to neni zlé, Megumi do pár dnů zemře na zástavu srdce.
Není to tak dlouho a ve vesnici začnou umírat další lidé. Spojuje je ale pouze pár věcí - kousnutí, lehká chudokrevnost, nedostatek železa, otupělost a následně smrt. Místní lékař se domnívá že je to epidemie, později ovšem zjisíme že za tím stojí krvelační upíři sídlící na Kanemase a né všichni zemřelí jsou opravdu mrtví.
Muj názor!-Tohle anime mě celkem natchlo,ale konec se mi nelíbil,odfláknutý...moje hodnocení 6 bodůz 10.

Recenze Shingeki no Kyojin.

23. prosince 2013 v 20:52 | Akihabara.
Originální název:Shingeki no Kyojin
Název ve znacích:進撃の巨人
Název anglicky:Attack on Titan
Rok vydání:2013
Typ:TV série
Počet epizod:25
Žánry:Akční, Dobrodružné, Fantasy, Horor, Ozbrojené složky, Pocity úzkosti, Podle mangy, Shounen, Tragédie
Před několika stoletími byli lidé téměř vyhubeni obry. Obři jsou typicky vysocí, zdá se, že nejsou inteligentní, žerou lidské bytosti a nejhorší ze všeho je, že to asi dělají pro potěšení než kvůli zdroji potravy. Malé procento lidstva přežije ve městě chráněném extrémně vysokou zdí, dokonce větší než nejvyšší z obrů.
V současnosti město nevidělo obra víc jak 100 let. Dospívající chlapec Eren a jeho sestra Mikasa se stanou svědky toho, jak jsou hradby zničeny superobrem, který se objevil zničehonic. Menší obři se hrnuli do města a dvě děti s hrůzou sledovaly, jak byla jejich matka snědena zaživa. Eren slíbí, že zabije každého obra a tak pomstí celé lidstvo.



Recenze Elfen Lied.

22. prosince 2013 v 19:19 | Google


Lucy je jedním z nejsilnějších příslušníků rasy "diclonius", skupinky mutantů, jež se od lidí liší pouze růžovou barvou vlasů a očí a dvěma rohovitými výběžky na hlavě. Ty představují zdroj telekinetické síly dicloniů: vektorů, neviditelných a nadlidsky silných rukou, díky nimž jsou mutanti prakticky nepřemožitelní. Dicloniové chovají nepřekonatelnou nenávist k lidem a neváhají užít svých schopnosti k zabíjení, z toho důvodu je vláda drží ve speciálním vězeňském ústavu, kde jsou zkoumáni a postupně eliminováni. A právě odsud Lucy jedné noci unikne.

Bratranec Kouta a sestřenice Yuka se setkávají poprvé po osmi letech a jejich setkání je okamžitě pokřtěno neobvyklou událostí: na pláži nacházejí nahou dívku s růžovými vlasy, dvěma rohy a vážným zraněním hlavy, které způsobilo její ztrátu paměti, řeči a, řekněme, mírně infantilní chování. Kouta a Yuka se bezbranné Nyu, jak si dívku pracovně pojmenovali podle jediného zvuku, který vydává, ujmou, ovšem brzy zjišťují, že minulost Nyu je velice černá. Nebo by se slušelo říci spíše krvavá?

Japonský animovaný seriál "ELFEN LIED", který obsahem pokrývá šedesát ze sto sedmi epizod stejnojmenné mangy, je znám a puritány kritizován hlavně pro velké množství nahoty, krve a extrémního fyzického i psychického násilí. Ovšem určitě to nejsou jediné důvody, proč bylo toto dílko, důsledně vyvracející názor, že anime je záležitostí určenou primárně dětskému publiku, svým americkým distributorem označeno za jeden z nejúspěšnějších titulů roku 2005.

Mirai Nikki.

18. prosince 2013 v 7:06 | Google
Název:Mirai Nikki - Future diary
Počet dílů:26
Rok vydání:2011
Žánr:akce, thriller
Obsah:
Čtrnáctiletý Amano Yukiteru se vždycky stranil ostatních lidí, s nikým se nekamarádil ani nebavil. A protože jeho život byl velmi nudný, rozhodl se, že si bude psát deník (v mobilu) o tom, co se kolem něj děje. Dokonce si vymyslel vlastní svět s imaginárními postavami, všemocným bohem jménem Deus ex Machina, bohem prostoru a času, který panuje nad osudem celého světa, a jeho pomocnicí.
Yukiteru ale záhy zjišťuje, že ten bůh je skutečnější než si myslel. A aby pozvedl jeho ubohou existenci, promění jeho deník na deník budoucnosti, který dokáže s desetiminutovým předstihem předpovídat vše, co se kolem něj děje. Yukiteru je z něj nadšený, používá ho ve škole, aby zjistil správné výsledky testů a rázem je z něj nejlepší student ze třídy.
Ale takový deník má nejen klady, ale i zápory, které mnohdy nad klady převažují. Yukiterovi totiž deník jednoho dne předpoví, že bude odpoledne zavražděn sériovým vrahem. V ten samý den také potká Gasai Yuno, nejoblíbenější děvče z jeho třídy, od které se dozví, že rozhodně není jediným vlastníkem deníku budoucnosti. Yuno má také jeden, její předpovídá všechno, co se stane Yukiterovi, jelikož ho už téměř rok sleduje, a je do něj bezhlavě zamilovaná. Slíbí mu, že ho bude chránit před všemi ostatními držiteli deníků, kterých je i s Yukiterem a Yuno rovných dvanáct, a rozhodně nemají jako Yuno v úmyslu nechat ho vyhrát. Výhrou je totiž možnost stát se novým bohem, jelikož ten starý brzo opustí tento svět, a taková výhra je pro mnoho z nich velmi lákává.
Aby to ale bylo těžší, majitelé deníků se navzájem neznají a musí svou identitu vypátrat. Otázkou ale je, kdo z nich tohle dokáže přežít a stát se bohem, a kdo zemře krutou smrtí, aniž by se o něco pokusil. A jak si povedou naši hrdinové Yuno a Yukiteru ? A co se stane, když Yukiteru zjistí, že Yuno rozhodně není taková, jaká se jeví?
Vlastní názor:*Natalia-Chan*
Tak tohle anime je celkem"frustující"Abych to řekla přehledně,anime se mi moc líbí,je v něm hodně zápletek atd.Na mě to nebylo tak kruté anime,protože mně krev nevadí ani nic takového.Pro ty,kteří mají slabý žaludek tak na to nekoukejte.Dále je to celkem na pochopení,ale až ke konci,teda aspoň mně se to tak zdálo,měla jsem v tom fakt "guláš".No nevím jestli jsem jediná,ale moje nejoblíbenější postava byla deváta Uryuu Minene^^Příběh to má hezký,ale konec mě celkem zaskočil,představovala jsem si to uplně jinak,ale nemůžu říct,že by ten konec vše pokazil,naopak.
Hodnocení:85% Za mě.

Recenze Sword Art Online.

5. listopadu 2013 v 14:31 | *Natalia-Chan*
Sword Art Online !

Rok vydání-2012.
Počet epizod-25!
Délka jednoho dílu-25 min
Moje hodnocení-10 z 10.
Hlavní postavy- Asuna and Kirito.

Žánry:

Boj s meči, Dobrodružné, Fantasy, Romantika, Akce, Virtuální realita, RPG

Obsah-
Tento příběh je o chlapci jménem Kirito,který se připojil na onliny hry"MMORPG".Ta hra byla až moc dokonalá a přeci nemohla být jen tak ponechána,měla háčky a to,že se mohou odhlásit jen pokud hru dokončí.A dálší,pokud zemře ve hře zemře i v reálném světě.Porazí naši hrdinové Virtuální hru?

Another.

31. října 2013 v 12:17 | *Natalia-Chan*

Another.
Český název-jeden navíc.
Rok vydání-2012.
Počet epizod-12.
Délka dílu-25min.
Moje hodnocení-7 z 10.
Hlavní postavy-Sakakibaru Kóiči,Misaki Mei.
Obsah.-Roku 1998 dostane 9 třída3skupina nového spolužáka
Sakakibaru Kóičiho.
Má špatný pocit z jeho nové třídy,když se v tom začnou dít podivné a záhadné věci tak po nich začne pátrat.Dále ho přitahuje jeho temná a děsivá spolužačka,Misaki Mei.
Devátá třída 3 skupiny si toho prožije mnoho,ale jak to dopadne ? A co se bude dít ?Nechte se překvapit :)
Toto anime můžete zhlédnout na Shirai.cz(na tomto blogu v oblíbených odkazech,máte přesně stránku Shirai.cz)

Kuroshitsuji.

20. října 2013 v 10:48 | Neznámý.(jiný blog)
Kuroshitsuji
Název : Kuroshitsuji (také Black Butler, Černý komorník)
Počet epizod : 24
Žánr : historická komedie, akční, záhady, fantasy

Dostáváme se do Anglie za vlády královny Viktorie (konec 12. století.)
Hlavní postavou je 12-letý Ciel, kterému při požáru zemřeli rodiče a on se stal jediným právoplatným dědicem rodinné společnosti. Jenže je to ještě dítě a pokud chce udržet společnost musí mít při sebe někoho velice schopného. Udělá něco, co by asi žádné dítě v životě nenapadlo - uzavře smlouvu s démonem. Démon Sebastian se stane vrchním sluhou mladého hraběte a pečlivě se stará o jeho záležitosti. Jenže Ciel nechce jen udržet rodinný podnik, ale chce se především pomstít lidem, kteří mu vzali vše, co kdy miloval a zárověň chce sloužit královně a zničit vše, co je jím trnem v oku. Ciel postupně odhaluje celou pravdu o smrti jeho rodičů, jejich vrazích i o královně. A hlavně nezapomíná na to, že se blíží den, kdy Sebastian naplní smlouvu o zabití vrahů Cielových rodičů a on mu bude muset na oplátku dát svou duši a zemřít.
Kuroshitsuji II
Název : Kuroshitsuji II
Počet dílů : 12
Rok vydání : 2010
Žánr : akční, fantasy, komedie

Kuroshitsuji II je úspěšné pokračování anime Kuroshitsuji. Zatím co v první sérii se celý příběh točil kolem 12letého Ciela v druhé sérii na scénu nastupuje další hrabě. Konkrétně Alois Trancy a jeho věrný pavoučí komorník Claude Faustus.

Když byl Alois menší, tak mu přičiněním démona zemřel mladší bratr, kterého nadevše miloval. Krátce potom se dostal do rukou hraběte Trancyho, který si liboval v mladých chlapcích. V Aloisi stále narůstala zlost, odpor a nenávist jak k straci, tak k vrahu jeho bratra. Právě proto se uchýlil k zavolání pavoučího démona Claudeho a sepsáním smlouvy. Alois se prohlásil za syna hraběte Trancyho, který "neštastně" zemřel a tedy i za dědice celého jeho majetku. A zahájil svou pomstu vůči Sebastianovi! Věřil totiž, že on je viníkem celého jeho neštěstí. Rozhodl se, že mu vezme jeho nejcenější věc - tedy Ciela, který se probouzí opět k životu, ale bez svých vzpomínek. Začíná souboj mezi Cielem a Aloisem a hlavně mezi Sebastianem a Claudem, který si začíná uvědomatvat, že duše Ciela je mnohem chutnější než duše Aloise!
Muj názor-toto anime je užasné,pár věcí si mi na tom nelíbí,miluju Sebastiana !!! Je prostě užasnej :333

Black Rock Shooter.

6. října 2013 v 19:42 | Google,Neznámý

Název:Black rock shooter (TV)
Počet dílů:12
Rok vydání:2012
Žánr:akce, drama
Obsah:
V tomto pokračování OVY se znovu potkáváme s jejími hlavními hrdinkami - Kuroi Mato, Takanashi Yomi a Yuu, ale přibyde i spousta nových postav. Tajemná Kagari, která z nějakého důvodu Mato nesnáší a na Yomi se upíná, školní , která dívky spíše deprimuje, než aby jim pomáhala a další...
V druhém světě mezitím Black rock shooter bojuje s novým bojovníkem, aby zachránil Dead mastera z jeho spárů, ozývá se jen řinčení zbraní, zvuk výbuchů a nenávistný smích...
Na začátku anime se Mato ani Yomi neznají, ale jsou pouze ve stejné třídě. Jsou si ale sympatické a touží se lépe poznat. Ale když už se zdá, že by se z nich opravdu mohly stát nejlepší kamarádky, do cesty se jim připlete právě Kagari, která na Mato velmi žárlí a svým chováním a nenávistí ji odradí od kamarádství s Yomi. Mato se ale nevzdává a zve Yomi na festival, který se ve městě pořádá.
Mezitím se na druhé straně stále bojuje a Black rock shooter se pokouší najít a osvobodit Dead mastera...
Nejenom Mato a Yomi řeší své problémy, také Yuu, Kagari a Kohači-senpai - trenérka basketbalu, to nemají snadné. Ale neexistuje přece lepší cesta, jak vyřešit své problémy, než zajít za školní psycholožkou... I když ta by si spíš potřebovala urovnat své vlastní problémy, než začne radit ostatním.
V druhém světě se stále bojuje a objevují se zde nové postavy, osoba podobná Black rock shooterovi, ale v červeném, který ovládá spoustu stvoření v černém a bělovlasé stvoření podobné dívce...
V obou světech se jak strany, tak sympatie mění velice rychle a nic tím pádem není jisté. Zbývá už jen otázka, jak to nakonec dopadne a usmíří se rozhádané strany a osoby ?
Názor,který se shoduje s mím.
Anime s velkým potenciálem, které celkem naplnilo má očekávání a které mne bavilo, ale vytkla bych mu jeho někdy nelogičnost a někdy se objevující nesouvislosti mezi dějem v normálním a alternativním světě, ale nebylo to nic, co by mi až tolik vadilo.
Děj není nijak zázračný, ale je líbivý a ve spojení s meta světem je velice zajímavý a akční. Navíc vás dokáže zaujmout a udržet u obrazovky po celou dobu.
Postavy v obyčejném světě také nejsou bůhvíjakým zázrakem, ale byly milé a mně byly sympatické, a toho si cením. Ale postavy v meta světě byly úžasné, přestože vůbec nemluvily, jenom bojovaly.
Opening byl naprosto úžasný, snadno zapamatovatelný a velmi chytlavý, zvlášť jeho druhá polovina. Nedlouho po dokoukání celého seriálu už jsem si ho prozpěvovala. Ending se mi moc nelíbil, už si na něj teď dokonce ani nevzpomínám. Hudba ke scénám byla velmi pěkná.
Kresba, silná stránka tohoto anime, velice pěkná a originální, zvlášť v meta světě je to lahůdka, autoři se na tomto opravdu vyřádili. Animace také pěkná, ale spíše průměr, žádný zázrak.
Abych to tak shrnula, anime se mi líbilo, ale čekala jsem o něj popravdě o trošku víc, ale i tak se mi líbilo o něco víc než OVA, konečně osvětlilo funkci meta světa a zodpovědělo mi všechny otázky, které jsem měla.

Recezne Fairy Tail ♥

25. září 2013 v 17:02 | Neznámý.Jiný blog.
Název: Fairy Tail
Rok vydání: 2009
Žánr: akční, dobrodružné, magie, fantasy, komedie (jo je tam kopa srandy xDD )
Skupina: Shounen (šónen)
Počet epizod: ?
Stav: Nedokončeno
Bylo nebylo, v jedné zemi existovala magie. A kde je magie, tam, jak je známo, žijí mágové. Ti se spojují do cechů a společně pak dostávají práci a různé úkoly. A nejznámější, nejztřeštěnější, nejvtipnější, nejpřátelštější a vůbec nejlepší cech se jmenuje:
http://media.moddb.com/cache/images/groups/1/1/84/thumb_620x2000/Fairy_Tail_Logo_Red_by_Salamander_aywt.png
Lucy Heartfilia je mág a dokáže vyvolávat duchy. Lucy by se chtěla dostat do toho nejlepšího cechu, ale bojí se, že jí nepřijmou, protože je nezkušená.
Potkává ohnivého salamandera, který o sobě tvrdí, že patří k Fairy Tail - Lucy je s vědomím, že jí může dostat do cechu ochotna přehlídnout, že je úchyl a používá zakázanou magii.
Ze salamandera se ale vyklube podvodník a Lucy má velké problémy. Zachrání je ale Natsu() se svým modrým okřídleným, mluvícím mazlíčkem Happym() - kočkou.
Ukáže se, že Natsu je pravý ohnivý salamander z Fairy Tail, který hledá svého učitele, přítele a vlastně i otce (vychovával ho) draka jménem Igneel, který náhle zmizel. Lucy dostane od Natsua nabídku přidat se k Fairy Tail. Samozřejmě, že jí s radostí přijme.
Když přijdou do Fairy Tail a Lucy zjistí, že Fairy Tail je jedna velká rodina, která neváhá riskovat vše pro záchranu druhů.
Lucy se dostane do týmu složeného z ohnivého salamandera Natsua(), jeho modrého, létajícího mazlíčka a mluvícího mazlíčka Happyho(), Graye(), který se dá jednoduše nazvat sexy exhibicionista (to znamená, že chodí věčně polonahý a to Gray chodí, protože nesnáší oblečení xDD) a z Erzy, která patří mezi nejsilnější mágy ve Fairy Tail.
Postupně se dostává do týmu složeného z ohnivého salamandera Natsua, jeho modrého, létajícího, mluvícího mazlíčka kočky Happyho, Graye, který se dá jednoduše nazvat sexy exhibciionistou ( a z Erzy, která patří k nejsilnějších mágům z Fairy Tail. Společeně pak podnikají různé výpravy.
Můj názor: Skvělé, bezchybné anime, kde opravdu o srandu není nouze =)) . Toto anime jsem si zamilovala od 1. dílu .
Když už se tam neobjeví žádná hláška z které prostě musíte dostat záchvat smíchu, tak vás vždycky dostane Gray, který se tam začne vysvlékat nebo Natsu, který je stejně inteligentní jako Naruto, ale dělá ještě větší voloviny a navíc má kinetozu ( to je cestovní nemoc). Vřele doporučuji ;)) !!
Obrázků jsem našla víc, jelikož je to mé nejoblíbenější anime ^.^ .
Gray je taky jednou oblečený xDD .
Jinak jsme zamilovaná do Graye a chtěla bych aby se dal do hromady s Erzou nebo Juvii :D :P

Recezne Naruto :*

25. září 2013 v 16:58 | Konoha.cz(Taylor)

Před dvanácti lety zaútočil na skrytou vesnici ninjů - Konohu (Listovou), devítiocasý liščí démon Kyuubi. Ten dokázal jediným švihem svých ocasů drtit hory a vyvolat tsunami. Zničil téměř celou vesnici, než jej jeden geniální shinobi - Čtvrtý Hokage, porazil. A poté zemřel. Ani Čtvrtý Hokage však nedokázal démona zabít, proto jej zaklel do právě narozeného chlapce. Tím chlapcem byl Naruto.
Uplynulo 12 let, Naruto vyrostl. O svém prokletí nemá ani páru, což ovšem neplatí pro ostatní vesničany, kteří v něm stále vidí to monstrum, které zničilo jejich domovy a povraždilo jejich příbuzné.

Právě kvůli tomu je Naruto stále osamělý, bez přátel, bez příbuzných, bez lásky. Aby na sebe upoutal pozornost, neustále provádí všelijaké darebárny, provokuje koho může, ale to jeho situaci spíš přitěžuje. Navíc je totálně neschopný, na akademii jen taktak prolézá a jako jediný ze studentů už po několikáté nezvládl maturitu. Zdá se, že Naruto je od začátku ztracená existence. Jediný, kdo Naruta jakž takž bere na vědomí, je jeho učitel z Akademie - Iruka, jemuž liščí démon také zabil rodiče. Iruka však kvůli tomu necítí k Narutovi zášť, právě naopak - v mládí byl stejný jako Naruto a dívá se na chlapce jako na svého syna nebo možná mladšího bratra. Je to právě on, kdo Narutovi odhalí jeho děsivé prokletí a po drobném incidentu s jiným učitelem dokonce nechá Naruta odmaturovat - a Narutovi se konečně dostane na správnou cestu naplnit svůj obrovský sen - stát se nejmocnějším Hokagem.

Cesta však ještě bude hodně trnitá, kaktusová pole z pohádek Looney Tunes se můžou jít zahrabat hodně hluboko. To že Naruto zvládl maturitu totiž nic neznamená. Jako nováček (Genin) je zařazen do tzv. týmu 7, kde musí plnit nejrůznější mise, obvykle vysoko přesahující jeho schopnosti. V každém případě se však celých (prozatím) asi 200 epizod netočí kolem jednotvárných dobrodružství "nová mise, chránit starou babku na cestě z X do Y, sakra byli jsme přepadeni, au teď jsem se nasral, nakopu jim p***le...". Ne, pokud si myslíte tohle (je to logické, přece jenom Naruto je ninja anime), asi budete hodně překvapeni. Celkem brzo se totiž rozvine nadupaná dějová linie propojující celý příběh, která vám nedá spát. Jednoduše neusnete, pokud neuvidíte další díl (připravte se 3 týdny nespat).

ZÁSAH PRVNÍ - POSTAVY

První z věcí, kterou vás Naruto spolehlivě strhne mezi své skalní fandy je rozhodně propracovanost postav a jejich charakterů. Ač většina hlavních hrdinů jsou 12 - 13leté děti, je až s podivem, na jaké úrovni jejich charaktery jsou (ale to je u anime celkem obvyklá věc).
Každá z postav doslova žije svojí vlastní osobností. Všichni mají silně vyvinutý cit pro přátelství, položit život za přátele tady není nic neobvyklého, minimálně jednou se o to v Narutovi pokusil každý. Na první pohled je také jasné, že tvůrci se se svými výtvory nemazlili. Těžko byste hledali někoho, kdo neschovává takzvaného kostlivce ve skříni v podobě nejrůznějších traumat a děsivých zážitků z mládí.A většinou to bývá hrůza ze samoty, opuštění, zklamání, krevní msty... Nikdo se nepárá s tím vyvraždit jednomu z hrdinů celou rodinu a pak ho nutit znovu a znovu se na to dívat. Nebo vracet se do vzpomínek chlapce, kterého se pokusila zabít jediná osoba, k níž cítil lásku. Občas se skutečně zdá, že autoři své hrdiny opravdu nenávidí... nebo je to jen kvůli tomu, abychom my ostatní měli čas od času důvod si pobrečet? Těžko říct. Avšak možná právě to je věc, která dělá hrdiny tak skutečné - budete je opravdu nenávidět, budete je opravdu milovat. Málokterý z nich vám bude lhostejný. A všichni mají pro své jednání racionální, uvěřitelné důvody... i těm záporným uvěříte, že jinak to prostě nejde.

ZÁSAH DRUHÝ - SOUBOJE

Naruto je akční příběh, kdo nemá rád souboje, raději by měl dát ruce pryč. Boje, potyčky a rvačky, to je totiž to, o co většinou jde. Epizodu, kde se rozdávají pořádné rány nenajdete. Hlavním lákadlem však není ani tak "proč", ale "jak". Souboje jsou totiž absolutně dokonalé, jak zpracováním samotných stylů, tak samozřejmě i animačním provedením.
Ninjové používají 3 základní techniky - ninjutsu , genjutsu a taijutsu - bojová kouzla , iluze a boj zblízka. Každý z nich používá svůj originální styl, což činí každý boj jedinečným a nevšedním. Občas je to až neskutečné, stane se, že vám přestává rozum stát nebo zapomenete polykat sliny - to se stává běžně. Celkový dojem z boje je vždy dokonalý, sladěný, netrpí téměř žádnými rušivými prvky a hlavně - až na pár temných výjimek nikdy neskončí obrovským výbuchem, jak tomu bývá třeba v Bleachi. Jediným záporným faktem je, že některé z nich působí mírně natahovaně. Jakoby se tvůrci snažili z těch opravdu velkých střetů (Sasuke X Naruto) vymačkat co nejvíc, ale když Naruto dostane 20x na držku a 20x se 5 minut těžce zvedá, začne to být po určité době trochu zdlouhavé.

ZÁSAH TŘETÍ - HUDBA

Dalším hřebíkem do zlaté rakve posedlosti Narutem je hudební doprovod neboli soundtrack, který osobně považuji za nejlepší anime soundtrack vůbec. Hudba krásně podkresluje situaci, nikdy však nepůsobí rušivě a graduje celkový dojem ze scény. Při písních "Sadness and Sorrow" a " Hinata vs. Neji " vždycky budete brečet, stejně jako při bouřlivých bojových skladbách "The Rising Fight" nebo "Strong and Strike" se vás zmocní touha někam vyběhnout a pořádně si zakřičet. Většina písní zní výborně také sama o sobě, bez obrazového doprovodu, což se u soundtracků málokdy slyší. Jedinou slabinou jsou tzv. endingy - závěrečné písně, z nichž se mi za celou dobu líbily asi dva, většina z nich byla silně průměrná, několik se ani nedalo poslouchat a jeden byl tak falešný, až to vzbuzovalo otázku, zda je to schválně nebo se tvůrci prostě sekli.

ZÁSAH ČTVRTÝ - VTIP

Naruto je komedie, proč jej tedy mám chválit, že je vtipný? Ono totiž jsou komedie a komedie - u těch prvních jen zíráte a nechápete, čemu se vlastně máte smát, u druhých se řežete téměř v jednom kuse. Naruto patří právě do té druhé skupiny. Samozřejmě nečekejte žádné intelektuální fóry, většina srandy spočívá v nejrůznějších grimásách, držkopádech a zesměšňování stokrát ohraných "cool" situací. A pak je tady ještě jedna věc - ta se týká samotných postav. Dá se to přirovnat snad jen k Zeměploše - někdo před Knihovníkem řekne "co tu dělá ta opice" a i když se ještě nic nestane, vy už se smějete, protože si umíte živě představit, co bude následovat. Podobně to funguje i v Narutovi. Už jen to, když Shikamaru složí ruce ve vás vyvolá úsměv, protože "teď to teprve začne".

ZLO PRVNÍ - ZDRŽOVAČKY

Teď se konečně po dlouhé chvále dostávám i k záporům tohoto anime. V první řadě jsou to tzv. zdržovací epizody, které lezou na nervy snad každému. Přece jenom Naruto je pěkně dlouhý seriál a není možné, aby byly všechny díly skvělé. A těch slabých je tam také víc než dost.
Jeden z problémů jsou tzv. fillery. Epizody, které můžou mít samy o sobě dobrý a kvalitní příběh, ale nijak neposouvají vpřed hlavní děj. Většinou se jedná o nejrůznější mise. Jako samostatný celek nejsou špatné, ale když jste napjatí, jak to bude pokračovat s hlavní dějovou linkou, epizodky, které o ni nezavadí ani slovem vám po čase začnou lézt pěkně na nervy.

Pak tady jsou různé vzpomínky. Neříkám, že traumatické příběhy z dětství nejsou zajímavé. Jenže ony většinou bývají vmíšeny doprostřed boje a vy musíte sledovat utrpení postav, zatímco se třesete, jak nakonec souboj dopadne. Většinou se to dá vydržet bez problémů, jediným vážnějším příkladem je souboj Naruto X Sasuke, kdy mezi napínavý zápas byly vloženy tři epizody týkající se Sasukeho mládí a to už ke konci bylo opravdu nudné.

Dalším neřádem je neustále opakování dějových sekvencí, které jsou podle autorů důležité nebo hodně emotivní. Dobrá, byla to skvělá scéna, když Sasuke vykloubil Zakuovi ruce, ale aby to v následujících 3 dílech museli ukázat ještě 5x? To zas ne. Nebo klasický příklad - souboj Hinata vs. Neji, kteří si za celý díl vyměnili 3 údery a zbytek plnily Hinatiny vzpomínky, jak se Naruto chová cool a ona se mu touží vyrovnat. Chápu, že nějaká ta vata je občas potřeba, ale co je moc, to je příliš.

ZLO DRUHÉ - NELOGIČNOST A NESMRTELNOST

Čas od času je na seriálu znát, že autoři udělali něco, čeho pak trpce litovali a hledali složité okliky a hloupé výmluvy, jak to vzít zpět nebo se tomu alespoň vyhnout. Vím, že to ode mě bude znít hnidopišsky, ale je to tak. Uvedu příklad: Naruto při boji s Kimimaro vytvořil několik stovek stínových klonů. Proč jich pak na Kimimara útočilo jen pár a ostatní stáli stranou a nic neudělali? Přitom v souboji s Gaarou bylo jasně řečeno, že mohou útočit všichni najednou, aniž by si navzájem nějak překáželi. A podobných nesrovnalostí je tam mnohem víc (ale zase mnohem míň než v Bleachi, kdy autoři prohlásí jednu věc a v následující větě tvrdí pravý opak).
Druhá věc - podivně se měnící schopnosti postav. Ano, chápu že se jedná o žánr "super power" a je nutné, aby lidi rozbíjeli skály hlavama a nic jim neudělalo, když proletí vzduchem a cestou posráží půlku lesa. Nevadí mi, když hrdina spadne z kilometr vysoké skály na hlavu, udělá v zemi metrový kráter a pak se zase zvedne a začne bušit do soupeře. Otázkou je, proč když dokážou toto, proč jim někdy stačí dostat pěstí nebo čelo, aby se už nezvedli? Jako obvykle uvedu příklad, týkající se jinak úžasného duelu Naruto X Neji. Ač je Neji nejsilnější Genin ve vesnici a Naruto je považován za absolutního losera, Naruto zvítězí. Tento fakt mi sám o sobě nevadí jako spíš to, jakým způsobem toho bylo dosáhnuto. Samozřejmě, že Naruto dostane královsky po držce, nastokrát rozsekaný, zmlácený, se zastavenýmy čakrovody, pokaždé se zvedne. Dobře. Ale proč potom Nejimu stačí dostat jednou pěstí a už má dost? Oproti tomu, co předtím vydržel Naruto to zase taková pecka nebyla.

Jsem však otevřený člověk, každý dělá chyby a nechci si tady hrát na hnidopicha, který rozpitvá komplet vše. I přes toto vše považuji Naruta za jednu z nejlepších anime vůbec, která stojí za shlédnutí a která vás dostane už po prvním díle.

Rubrika-Vampire Knight ♥

20. září 2013 v 21:08 | Neznámý.

Vampire Knight & Vampire Knight Guilty - recenze



LOGO2.png vampire knight logo image by Kawaii0307
Název : Vampire Knight
Počet epizod : 13
Rok vydání : 2008
Žánr : romantické, upíři, škola
http://i252.photobucket.com/albums/hh4/PukitaLis/largeAnimePaperscans_Vampire-Knight.png
Yuuki Cross má na vlastní dětství velmi málo vzpomínek. Pamatuje si vlastně pouze to, že na ni před deseti lety zaútočil upír a ona byla zachráněna jiným upírem.
Nyní Yuuki pracuje v Crossově akademii a její adoptivní otec je zde mistrem. V této akademii studují jak lidé, tak upíři - ti však pouze v noci.
Yuuki funguje jako strážce mezi oběma třídami, čímž chrání Kanameho, který ji před deseti lety zachránil život. Protějškem Yuuki je Zero Kiryuu, který upíry nenávidí za to, že mu před mnoha lety zabili rodiče.
Můj názor: Toto anime je více než skvělé.Zamilovala jsem se tam do třičtvrtiny kluků,hlavně do Zera,Kaina a pak další,ale tihle dva byla nejhlavnější ! :D xD . Toto anime prostě musíte vidět! ;)
http://sakurka--chan.blog.cz/
Název : Vampire Knight Guilty
Počet epizod : 13
Žánr : romantické, upíři, škola
Vampire Knight Guilty je druhá série anime Vampire Knight. V této druhé a zárověn poslední sérii děj nabírá rychlého spádu. Zero se vrací do Cross Akademie na post prefekta. Ale nedlouho poté je obviněn Nejvyšší radou upírů z vraždy Shizuko, čistokrevné upírky. Naštěstí zasáhne Kaname a radu posílá pryč. Díky tomu vyvstane podezření, že to možná nakonec byl on, kdo Shizuku zavraždil. Mezitím si Yuuki začíná ve střípcích vzpomínat na svou minulost. Jenomže její minulost je tajemství. Koho a co všechno tohle tajemství obnáší?
Můj názor: Normální Vampire Knight se mi líbilo více, protože jsem měla Yuuki víc ráda jako člověka. Také mě štvalo (i u Vampire Knight), že to je strašně krátké anime. Mohli to udělat dlouhé třeba jako u Naruta, ale né až tak moc =D . Také mi to připadá nedokončené, protože Yuuki Zerovi na konci řekne "Ještě se potkáme" , tak já jako debil skoro hodinu hledám třetí sérii xD . Prostě si myslím, že by jí mohli udělat a že si to určitě nepřeji jen já... =) .Dále strašně mě naštval konec,ani nevíte jak !! -.- To byla má smrt no konec tu nebudu spoilerovat...lálálá :D Já jsem,ale celkově Yuuki neměla ráda,protože ubližovala mému miláčkovi..:D

Recenze Lovely Complex.:)

19. září 2013 v 18:23 | Neznámý.
Název : Lovely Complex
Počet epizod : 24
Rok vydání : 2007
Žánr : komedie, romantický, školní
Risa Koizumi je holka měřící 172cm a právě nastupuje na školu, kde potkává kluka jménem Atsushi Otani, který měří 156cm. Stává se z nich školní komediální dvojka All-Hanshin-Kyoujin (něco jako velká a malý). Oba dva milují zpěváka Umibouzu, hry, nenávidí školu, proklínají svou výšku a povahově jsou naprosto stejní. Stane se z nich neodlučitelná dvojka, ale svou přezdívku stále nemůžou vystát. Zvlášt když jejich učitel zařizuje, aby byli stále ve stejné třídě.
Po čase si Risa začně uvědomovat, že Otani je pro ni víc než jen kamarád. Snaží se to Otanimu mírně naznačit, po mírném naznačování mu to naznačuje víc než jasně, ale Otaniho tupost mu nedovoluje, aby to pochopil. V den jejích narozenin ji Otani přivede na školní střechu s nádherným výhledem na ohňostroj. Risa si dodá odvahy a vyzná se mu. Otani to nejdřív nechápe, ale když to konečně pochopí, tak se vztah mezi nimi naprosto změní. Otani o Risu nemá zájem a i když jí nechce ublíži, tak ji musí odmítnout. Risa je zdrcená, ale nevzdává se a nachází podporu u všech kamarádek. Otani odmítne i další Risino vyznání a Risa je zoufalá. Na škole se ale objevuje někdo, kdo ji vyzvedne z jejího zoufalsví - nový učitel, do kterého se zblázní 90% holek včetně Risi. Díky novému učiteli začne Otani žárlit a uvědomí si city, které k Rise chová, ale to neznamená, že Otani najde odvahu Rise své city vyznat po tom, co ji několikrát odmítl.
Osobně muj pohled na toto anime je takový,že je to opravdu reálné,sama jsem vysokká jako Risa o trošku víc a najít si kluka,který je větší jak já není moc lehké :D No,já jsem taky chodila s menšíma kluka,proč ne ? :D No je to krásné,smutné,romantické a hlavně se u toho budete popadat za břicho smíchy,rozhodně doporučuji,příjemnou zábavu ^^

Recezne na Bleach :*

18. září 2013 v 21:41 | Neznámý.

Recenze: Hrdina z mangy Bleach vymítá duchy zatraceně velkým mečem


Monstra se porcují po jednom. Zatím...
Rozjíždí se velkolepý příběh plný duchů, příšer, roztomilých holčiček a prokletých papoušků… zkrátka, vítejte na japonské střední škole.

Ičigo Kurosaki je normální japonský středoškolák. Tedy skoro. Účes jako punker, mladistvé gangstery seřeže i ve školní uniformě a vidí duchy. Přesto ale nečekal, že se najednou setká s Rukio Kučiki. Ta duchy nejen vídá, ale také sbírá jejich duše. A občas rozseká na cucky ty, z kterých se stala vraždící monstra. A rozhodně Ičigo nečekal, že po jednom takovém střetu bude muset za milou Kučiki zaskočit.
Bleach vychází od roku 2001 a od roku 2004 běží i nesmírně populární anime seriál, takže je jasné, že první kniha je pouze rozjezd. Monstra se tu porcují jen po jednom (ne že by to při jejich hnusotě a velikosti bylo lehké) a důraz je kladen na seznámení s postavami. Což jsou sympaťáci. A i když se část děje odehrává na střední škole, je to škola japonská.
  • Ukázka z komiksu Bleach.

V Japonsku je aspoň podle manga komisů a filmů střední škola opravdu zajímavým místem. Někdy se tu odehrávají duchařské horory, jindy klasické středoškolské romance nebo naopak šíleně krvavé hony na emzáky (doporučuji třeba takové Alien Nine). O tom, že mezi místními kroužky narazíte třeba na fanoušky sebevražd ani nemluvě.
Bleach do takových extrémů nezachází, ale i tak rýžuje z prostředí maximum. Dívkám uniformy sluší, chlapci v nich vypadají cool a trocha té šikany, se kterou Ičigo rázně zatočí, také potěší. Každopádně po pár stranách víte o postavách všechno důležité a držíte jim palce.

Smrt má krásné nohy.
Právě díky postavám Bleach válcuje konkurenční manga fenomény Naruta či Death Note. Zatímco liščí nindža Naruto je příliš dětinský a hororový Death Note zase až moc odtažitý, Bleach je tak akorát. Ano, je to na úkor nápaditějšího děje, ale upřímně: když dostane středoškolák dvoumetrový meč a dvě pěkné pomocnice, chcete od příběhu kličkování nebo poctivou akci?
Další body získává manga za práci s angličtinou. Japonci jsou tímto jazykem někdy přímo posedlí a na Bleach je to vidět. Název knihy i kapitol jsou záměrně anglicky, navozují atmosféru a občas odkazují ke jménům hrdinů. Každý z nich má ostatně oblíbenou písničku, která vystihuje charakter. Autor Tite Kubo odvedl skvělou práci a nám nezbývá než se těšit na další díl. Ten by měl vyjít v červenci, takže čekání nebude nijak dlouhé!

Recenze Kaichou wa maid sama ^^

18. září 2013 v 21:16 | Neznámý.
Před pár lety předělali chlapeckou střední školu Seika
na smíšenou,ted je na škole 80%kluků a v tomhle prostředí je Ayuzawa Misaki první holkou-předsedkyní studentské rady ,a jako předsedkyně je odhodlaná vládnout železnou pěstí.
Zodpovědná,Děsivá ale nebojácná Misaki jinak roztomilá a okouzlující maidka chce vybojovat lepší pověst pro školu a zároven vyrovnat počet kluků a holek na škole.Aby se tak stalo nesmí nikdo vědět že Misa pracuje jako maidka v kavárně Maid Latte.Jenže jednoho s cela normálního dne její tajemství zjistí nejoblíbenější kluk na škole Usui Takumi.Pro své vlastní pobavení se Usui rozhodne udržet misi brigádu v tajnosti ,ale proč? Že by kluka kterého jinak holky nezajímají zaujala dívka co kluky nemá moc v lásce?

Recenze Death Note.

18. září 2013 v 21:07 | Neznámý.
Název Japonsky: デスノート
Název anglicky: Death Note
Název Česky: Zápisník smrti
Počet epizod: 37
Žánr: Horror, záhady, detektivní, fantasy, shounen-ai, bishounen, gothic, emo
Jak to může dopadnout, když se bůžek nudí a člověk si hraje na boha? V říši smrti, kde žijí shinigami, se jeden z nich - Ryuk (Ryuuku) - nudí. Nudí se tak těžce, že aby si užil nějakou tu zábavu, upustí zvláštní notes, kam se zapisují jména osob, které mají zemřít, a způsob, jakým mají zemřít. A Ryuk ten notes cíleně upustí přímo do říše lidí a s napětím čeká, jak to dopadne, neboť člověk, který zápisník nalezne, získá schopnost ovládat lidské životy a to už by mohla být nějaká zábava, že?
Notes spadne na školní dvůr, kde si jej povšimne student Light (Raito) Yagami. Zpočátku má celou záležitost za hodně divný (a značně morbidní) vtip, ale nedá mu to, zápisník si donese domů, kde si přečte jeho pravidla a zjistí, že skutečně s jeho pomocí může zabít, koho se mu zlíbí, musí jen znát jeho jméno, tvář a v případě potřeby zadat i příčinu smrti, kterou by měl dotyčný zemřít. Pokud příčinu blíže neurčí, zemře ten člověk prostě na infarkt.
Normální člověk, by se asi zděsil, jaký nástroj zničení se mu dostal do rukou, ale Light ne. Je přesvědčen, že je tím vyvoleným, kdo s pomocí zápisníku napraví špinavý a prohnilý svět tím, že ho zbaví všech zabijáků, násilníků a jiných zákeřných zločinců, kteří dělají z jinak krásného místa pro život semeniště hříchu. A po několika dnech se už považuje skoro za boha. A to mu ještě na paty šlape pro ostatní neviditelný Ryuk, který stále čeká na tu správnou zábavu, baští u toho jablka a na tváři má úsměv, za jaký by se nemusel stydět ani Joker z Batmana.
Jenže… je správné zabít špatného člověka? Light si myslí, že ano a že si to myslí i všichni ostatní, jen se to bojí říct nahlas. Koneckonců, jakmile se záhadná úmrtí dostala do médií, záhadný zabiják zločinců s přezdívkou Kira (zkomolenina slova Killer) se stal číslem 1 po celém světě a uctívači začali vynášet jeho jméno do nebes. Jenže pořád se tady jedná o vraždy. Provedené záhadným způsobem, přesto vraždy. A o celý případ se začíná zajímat snad nejtajuplnější vyšetřovatel na světě. Říká si pouze L a jeho tvář ještě nikdy nikdo neviděl. S policií do to doby komunikoval pouze přes počítač a svého asistenta Watariho. L proti Lightovi. Každý z nich považuje sám sebe za spravedlnost. Na čí straně je ale pravda?
 
 

Reklama
Reklama